Kokosnøtt fiber – Vår kjernevenn

Kokosnøtt fiber – Vår kjernevenn

Hvorfor bruker vi kokosnøtt fiber i våre madrasser? 

Hei kjære søvnentusiaster!

Lurer du på hvorfor vi i Coco-Mat er så begeistret for kokosnøttfiber? La meg ta deg med på en liten reise til tropene og avsløre hemmeligheten bak våre fantastiske madrasser.

Egenskaper som skiller seg ut

Tenk deg dette: Du ligger på stranden, vinden rusker i håret, og du slumrer av gårde. Hvorfor ikke ta med deg den følelsen hjem? Kokosnøttfiberen kommer fra det tøffe ytre skallet på den tropiske kokosnøttfrukten, dekket med sterke, spenstige fibre kalt bast. Denne basten har ullens varme og kos, men er mye sterkere og spenstigere. Vi sprayer basten med naturgummi for å forme de viktige stabiliserende lagene i våre madrasser – det er som å gi madrassen din en sunn dose tropisk massasje!

Litt bakgrunn på vår kjernevenn og navneinspirasjon

La oss snakke litt om vår heltefrukt, kokosnøtten. Dette vidunderlige treet vokser overalt i tropene, unntatt i innlandet Afrika og Sør-Amerika. India og Sri Lanka er de største produsentene. Kokosnøttreet elsker høye temperaturer, solskinn og høy luftfuktighet – ganske likt oss nordboere på en drømmeferie!

Disse trærne kan bli opptil 30 meter høye, med blader som kan bli så lange som 6 meter. Etter syv år begynner treet å gi frukt, og det blomstrer hver måned. Det tar omtrent et år for en kokosnøtt å modnes fra knopp til den er klar til å bli plukket. Et enkelt tre kan produsere opptil 100 kokosnøtter per år – snakk om produktivitet!

Så hvorfor bruker vi kokosnøttfiber i våre madrasser? Fordi vi vil gi deg den ultimate søvnopplevelsen, rett fra naturens egen kilde. Det er komfortabelt, bærekraftig og rett og slett genialt.

 

 

Kokosnøttens fantastiske fibre: Naturens egne bodyguards

Visste du at kokosnøttens frø og harde innerskall er som naturens egne bodyguards? Disse fibrene beskytter frøet mot alt fra solens intense varme, regnets fuktighet, og saltene i lufta. Og som om det ikke var nok, sørger de også for at frukten overlever det dramatiske fallet fra treet uten å få en skramme! Ikke rart disse elastiske og robuste fibrene er så geniale for alt fra tepper og sekker til tau og madrasser.

Kokosfibre i madrassproduksjon: En liten magi

Når vi skal bruke kokosfibrene i madrasser, tar vi kokosnøtten gjennom en skikkelig spa-behandling. Først senkes de i rent ferskvann i opptil 10 måneder – snakk om å trekke ut på badeferien! Etter denne lange ferien soltørkes de, og vi plukker ut de lengste og mest perfekte fibrene, gjerne mellom 20 til 40 cm lange. Herfra kan vi gå to veier.

Den enkleste metoden, som de fleste bruker, er å rette ut fibrene og sy dem fast på en strie. Det funker greit, men vi i Coco-Mat liker å gjøre ting litt mer fancy. Vi går for den andre metoden som er mer omfattende, men gir et sluttprodukt som er både mer elastisk og holdbart – litt som forskjellen mellom en hverdagslig trampoline og en olympisk springfjær!

 

Coco-Mats hemmelige oppskrift

Når vi har plukket ut de lengste og sunneste fibrene, spinner vi dem til et tau. Denne tvinningen gjør hvert fiber til en liten spiral, noe som øker deres naturlige elastisitet – som små fjærer. Deretter separerer vi tauene med spesielle kardemaskiner, og tilsetter naturgummi for å binde dem sammen. Resultatet er en luftig, elastisk masse som presses til store, perfekte ark med riktig tykkelse og tetthet. Disse tørkes i en ovn før de får æren av å bli en del av en av våre madrasser.

Et lag med kokosfiber i en madrass er som å ha en multitaskende superhelt i sengen din. De gir elastisitet, stabilitet og termostatisk komfort der det trengs mest, alt avhengig av hvilke andre naturmaterialer vi kombinerer dem med.

Så, når du legger deg på en Coco-Mat madrass, kan du tenke på at du hviler på en liten bit av tropene, med en dose av naturens egne bodyguards som holder deg komfortabel og støttet gjennom hele natten.

Har du spørsmål eller bare vil dele din kjærlighet for kokosnøtter? Sleng igjen en kommentar nedenfor – vi elsker å høre fra deg!

Tropisk hilsen fra Betina

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.