Fra sti til drømmeland: Hvordan terrengløping kan forbedre søvnen
Har du noen gang lagt merke til hvor mye bedre du sover etter en dag ute i naturen? Enten du har vært på tur i skogen eller løpt på stier,...
Vi beveger torso mellom 10 og 40 ganger per natt. Man ønsker derfor ikke en madrass som fjærer og gynger under deg, men en madrass som absorberer og demper dine bevegelser.
Hvis sengens fjærer umiddelbart svarer på dine bevegelser, er det fare for at mottrykket vekker deg.
Søvnsyklusene står da i fare for å bli avbrutt, og tiden du tilbringer i den dypeste søvnen blir redusert.
Vi bygger sengene lag for lag i mange sjikt som jobber sammen for å gi deg den rette kombinasjon mellom elastisitet og støtte.
De nederste lagene absorberer de dype store bevegelsene, mens de øverste lagene kan konsentrere seg om bevegelser fra de mindre kroppsdelene.
Dette sikrer også at sengen blir sideveis stabil, slik at du ikke vekkes av din partners bevegelser.
Tynne sjikt av elastifisert naturfiber er metodisk plassert mellom lag av naturgummi.
Et lag med naturgummi tilfører elastisitet, mens et lag med naturfiber gir støtte og stabilitet. Dette samspillet skaper en dempet elastisitet, og effekten gjentas flere ganger gjennom sengen.
Slik oppnår vi en unik komfort og en følelse av vektløshet, uten at det går på bekostning av nødvendig stabilitet og støtte.
Ingen offisiell organisasjon eller institusjon har vært i stand til å gi en definisjon av hva «ortopediske madrasser» faktisk er. Det samme gjelder for begrepene ‘anatomisk’ og ‘ergonomisk’. Madrasser
blir rett og slett beskrevet som 'ergonomiske’ eller ‘anatomiske’ uten at det kan støttes av noen vitenskapelig dokumentasjon.
Som nye inn i sengebransjen for drøye seks år siden ble vi mildt sagt overrasket over hvilke råd kunden gis. Som sengekjøper blir du møtt med myter, villedende markedsføring, fiktive før-priser, og betalte forbrukertester. Vår personlige mening, helt uten filter, kan du lese her.