Seng av natur i naturen

Med bærekraftig søvn på agendaen

Sengen er det møbelet i hjemmet du benytter mest. Du sover faktisk tilnærmet 1/3 av ditt liv. Kanskje er det på tide å åpne glidelåsen og se hva du faktisk sover på?

  

Vi mener at god søvn handler om mer enn en god seng alene. Siden oppstarten i 1989, og lenge før bærekraft var et begrep alle ville smykke seg med, har hele vårt arbeid handler om å gi folk en bedre morgendag. Bedre fordi du våkner uthvilt. Bedre fordi de sengen du våkner i også er laget med hensyn til naturen og de som skal arve den av oss.

Madrassbransjen er en versting når det kommer til retur og avfallshåndtering. Som sengeprodusent har vi et ansvar for å belaste naturen så lite som overhode mulig gjennom hele kretsløpet:

  1. Vi tilvirker av naturlig fornybare råvarer.

  2. Vi designer produkter med lang varighet og enkelt komponent bytte.

  3. Vi produserer energi effektivt og tilnærmet karbonnøytralt.

  4. Vår emballasje på madrasser og senger kan gjenbrukes.

  5. Vi tilsetter ikke kjemikalier som forårsaker skadelig inneklima under bruk.

  6. Vi tilbyr resirkulering etter endt bruk, og sørger også for at senger som blir byttet ut får et forlenget liv.

 

 

I kjernen av alt vi gjør, ligger en filosofi basert på en idé om å lage verdens beste senger av naturlige materialer, på naturens premisser og så bærekraftig som overhodet mulig.

 

Det hele startet med en ung, gresk mann som sovnet på stranden på en haug av tang. Da han våknet følte han seg uthvilt, full av energi og hadde hatt de herligste drømmer. Denne mannen heter Paul Evmorfidis og er grunnlegger av Coco-Mat. Paul sitt store ønske er å kunne gi flest mulig mennesker muligheten til å sove i en seng tilvirket av naturlige materialer, uten å tære unødig på naturens resurser.

Coco-Mat har vokst fra å være en liten familiebedrift til å bli en betydelig internasjonal merkevare anerkjent for sitt bærekraft-engasjement. 

 

Vi er forpliktet til å høste av de materialer som naturen skjenker oss. Uten unødig ressurskrevende foredling, blir råvarene skånsomt bearbeidet slik at de ikke skal miste sine egenskaper og egenart. Vi benytter ingen kunstfiber, skadelige kjemikalier eller metaller i våre senger og madrasser, og materialene vi benytter er naturlig nedbrytbare.

 

En Coco-Mat madrass bygges opp av flere sjikt naturmaterialer. Et møysommelig arbeid som krever et godt håndlag. Resultatet er en seng og en kvalitet som simpelthen ikke kan bli til på en ordinær produksjonslinje. Tar du godt vare på sengen din skal du ikke måtte kjøpe komplett ny seng igjen. Vi bygger senger slik at du helt fint kan erstatte enkelte lag om det skulle trengs. De fleste sengebasene våre er med deg livet ut, hvilket betyr redusert forbruk, mindre avfall, og avfall som er naturlig nedbrytbart. Bra for din lommebok, bra for miljøet.  Godt håndtverk

Alle våre senger og madrasser har fått navn fra gresk mytologi. En av våre signatursenger har fått navnet Triton. Triton var sønn av havguden Poseidon, og har gitt navn til verdens mest rikholdige seng med en komfort som er gudene verdig. Under et fløyelsmykt trekk finner du hele 29 lag med naturmaterialer, og en viktig ingrediens i Triton er sjøgress fra middelhavet. 

På innsiden av madrassen

Materialene i seg selv er naturlig antibakterielle. Imellom lagene finner du sjøgress fra Middelhavet. Sjøgress inneholder jod, som kan bidra til å åpne luftveiene når du sover.

 

  • Vi har forpliktet oss til å redusere miljøskadelige utslipp og levere naturlige, helsebringende produkter. Vi forbyr bruken av skadelige kjemikalier i eller på våre produkter, og benytter kun økologiske, ufarlige fargestoffer i de tilfellene produktet krever det.
  • Når vi leverer senger til våre kunder, spør vi alltid om å få transport trekkene i retur. Våre kunder liker at trekkene gjenbrukes og tar gjerne turen tilbake til oss for å returnere det. Trekkene vaskes og gjenbrukes i nye leveranser.
  • Det går ikke en plastpose ut av våre dører, og det har de ikke gjort siden starten i 1989. Kommer du til oss for å kjøpe en pute, kommer du hjem med puten i et handlenett som kan brukes videre i den daglige husholdningen. Kanskje til tomflasker, matvarer, skittentøy, eller barnehageklær.
  • Fra starten var vi opptatt av å kunne bidra, og å gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Ved kjøp av ny seng, tilbyr vi å ta den gamle i retur. Denne kjøres til Kirkens Bymisjon som huser mange hjemløse. Slik får pent brukte senger et lengre liv, gir en trygg natt til noen som trenger det. Ikke minst får sengene en lengre levetid, istedenfor å havne på et avfallsmottak noen år for tidlig.

 Innsiden av glidelåsen

Vi i Coco-Mat Norge har et ønske om at flere skal bry seg om hva de sover på og hvordan sengen har blitt til. Vi oppfordrer alle til å gå sin nye seng i sømmene – bokstavelig talt. Det er tross alt det som befinner seg på innsiden av glidelåsen som avgjør hvor godt vi sover.  

1 kommentar

Ser interessant ut – vil vite meir!

Sylvia

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.