Det orthosomatiske prinsipp

Del 2 - Et hjertesukk fra en madrass selger

I mitt forrige innlegg skrev jeg om ulike utfordringer sengekjøpere i dag står ovenfor. Forbrukertester, søvneksperter og madrass selgere som alle ønsker å løse ditt søvnproblem.

Men, hva er det du egentlig skal se etter når du skal investere i god søvn du vil ha glede av i mange år fremover?

Jeg har ikke fasiten for alle, men jeg har noen gode råd du kan ta med deg på veien. På selveste World Sleep Day, kunne det ikke glede meg mer å dele disse:) 

Hva gjør du når du skal kjøpe din neste seng eller madrass?

Enkelt oppsummert er det kombinasjonen mellom elastisitet og støtte som avgjør om sengen er bra for deg eller ikke. Les gjerne mer om hvordan Coco-Mat bygger opp sine senger for å oppnå rett kombinasjon.

Hva som føles behagelig og komfortabelt henger ofte sammen med personlige preferanser og vane. Gi deg god tid til å teste ut madrassen før du kjøper, og gi deg så tid til å venne deg til den hjemme. 

 

Her noen generelle råd til ditt neste sengekjøp:

  • Ikke finn deg i å bli fortalt de samme gamle mytene om hva som er viktig for deg ved valg av seng, men lytt til de som gir gode velfunderte råd som tar utgangspunkt i deg og dine behov.
  • Prøveligg to til tre alternativer i fred og ro, og ta deg gjerne tid til en blund på minimum en av disse. Da faller kroppen tilstrekkelig til ro, og i det du våkner igjen vil man være i bedre stand til å evaluere følelsen.
  • Be om byttemulighet om madrassen skulle vise seg å være feil for deg når du har prøvd den over litt tid. Som nevnt i del 1 av denne artikkelen, er vi nemlig svært dårlige til å bedømme hvilken madrass som er rett for oss selv i våken tilstand.
  • Sengens høyde sier lite om kvaliteten, men det er dette mange betaler for. Spør om å få se på innsiden av madrassen og gjør deg opp en mening om hva den inneholder, snarere enn volumet av sengen. En madrass på 20cm bygd opp på rett måte kan tilby bedre komfort enn en kontinentalseng av lav kvalitet.
  • Markedet domineres av fiktive veiledende priser med tilhørende "spesial rabatter". Heldigvis gjør netthandel i dag prisingen mer transparent, noe som både gjør det lettere for forbruker å sammenligne på pris. Det forenkler også jobben til Forbrukertilsynet hva gjelder oppfølging av før- og etterpriser. Bry deg om sluttprisen på sengen levert hjem til deg og ikke størrelsen på rabatten.

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.