Sove på en pute av naturmaterialer på stranden

5 enkle tips for bedre søvn

Hverdagen er tilbake og kanskje er du en av dem som føler deg stup trøtt på morgenen?

Det tar tid å endre døgn rytmen etter sene sommerkvelder og rolige morgener med kaffe og morgenbad. 

Lidenskapelig opptatt av søvn som vi er , gir vi deg 5 enkle tips for å få en god natts søvn, og en bedre start på hverdagen.

 

1. Spis lett mat til middag – og spis ikke for sent

Legg middagen til klokken fem-seks igjen. På denne måten får fordøyelsen gjort sin jobb, før du legger deg. En rett med fisk og grønnsaker er å anbefale. Fisk inneholder mye B-vitaminer som er nødvendig for å produsere matatonin, som har positive effekt på søvn. Mat som inneholder kalsium er også bra, da mangel på kalsium kan gjøre det vanskeligere å falle i søvn. Du kan også drikke en beroligende te før du legger deg, uten å drikke så mye at du må stå opp på natten.

2. Tren eller mosjoner 3-4 ganger i uken

Det å trene eller mosjonere er helt grunnleggende for en god, langvarig helse, og vil i stor grad også påvirke søvnen din. Liker du ikke å trene, så pass på at du i alle fall får god mosjon 3-4 ganger i uken ved å gå en lang tur med hunden, eller sykle deg en kveldstur. Oksygen opptak i kroppen forbedres og blodomløpet økes. Organene dine fungerer  bedre – også om natten. Hjernen får seg en detox og kan sortere tanker og arbeidsoppgaver bedre, slik at stress og kortisol nivået i kroppen reduseres og ikke går utover søvnkvaliteten.

3. Lag gode rutiner før du legger deg

Å legge seg til faste tider vil gjøre det enklere for deg å sovne, og sørge for at du har en jevnere søvn natten igjennom. Bruk alarmen på mobilen for eksempel, for å minne deg på når du bør starte leggerutinen. Har du problemer med å sovne inn, kan det være lurt å prøve rolig yoga eller høre på beroligende musikk eller lydbølger som kan få hjernen til å koble av.

 

4. Innred soverommet med pute, dyne og madrass laget av naturmaterialer

Vi får aldri sagt dette nok: et sunt, rent og kjemikal fritt soverom sørger for at du sover trygt når kroppen skal hvile og hodet skal renses. Å vite at du sover på rene naturmaterialer og ikke puster inn skadelige sprøytemidler eller kjemikalier, er viktig for din helse. Oppgrader til en madrass som er kjemikal fri, og bruk puter, dyner og sengetøy som er sertifisert Øko-Tex og GOTS.

COCO-MAT lager senger og madrasser av naturmaterialer fra utelukkende bærekraftige kilder. Madrassene inneholder ikke polyuretan skum, sprøytemidler eller andre farlige kjemikalier. Trekkene lages av økologisk bomull og er vattert med ull slik at temperaturen er behagelig når du sover, fordi materialene puster.

 

5. Ikke se Netflix eller les mail før du legger deg – les en god bok!

Du har hørt det så mange ganger, men dessverre er det vanskelig å gjøre noe med før søvnproblemene virkelig melder seg. Lyset fra skjermer forstyrrer hjernene våre og har en veldig uheldig påvirkning på den naturlige søvnrytmen. Legg fra deg forstyrrende enheter minst 30 min før du legger deg og sørg for at hjernen får omstilt seg. Har du mulighet for å gå deg en tur eller lese en bok, er kanskje dette noe av det beste du kan gjøre.

Sov godt – god natt !

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.