Kokosnøttfiber

Kokosnøttfiber - vår kjernevenn

Et luftig sjikt med kokosfiber er multifunksjonelt, og er et av de viktigste naturmaterialene i våre madrasser. De elastiske, stabiliserende og termostatiske egenskapene anvendes der de kommer mest til sin rett beroende på kombinasjonen av andre naturmaterialer i madrassen.

Innerskallet på den tropiske kokosnøtt frukter er dekket med sterke, spenstige fibre som kalles bast. Basten har ullens termostatiske egenskaper, men er langt sterkere og spenstigere. Vi sprayer basten med naturgummi for å forme de til de viktige stabiliserende lagene i våre madrasser. 

Les mer om hvordan vi bearbeider fibrene

Naturgummi - tåreformet gave

Naturgummi lages av en melkeaktig hvit væske som vi får fra Gummitreet (Hevea brasiliensis). De innfødte i skogene ved Equator gav det navnet ”caoutchouc” etter måten naturgummi ble utvinnet på. ”Caa” betyr tåre og ”ochu” betyr tre, og som fritt oversatt skulle bety treets tårer.

Naturgummi er tilnærmet perfekt elastisk, og den idelle råvare for en madrass. Naturgummi er for oss det eneste alternativet for elastomer, da det gir ikke fra seg giftige gasser. For uten sin suverene slitasjestyrke, evne til å slippe igjennom luft og holde madrassen tørr, virker materialet også naturlig antibakterielt. Hvilket vil si at sopp, midd og bakterier ikke trives i madrassen.

Hvordan vi utvinner
Hestehår holder sengen tørr

Hestehår - transpirerende sliter

Hestetaglet er hult og har den unike egenskapen at det sakte trekker til seg fuktighet når det varmes opp, og sakte avgir fuktighet når det kjøles ned. Hestehårets naturlige evne til å oppta og transpirere uønsket fuktighet som kroppen frigjør under søvn, gjør det til et eksepsjonelt godt egent komponent i senger.

Før vi anvender hestehår i en Coco-Mat madrass går det gjennom flere prosesser. Noe som gir en vesentlig oppgradering som skiller oss fra andre produsenter.

Vår unike bearbeiding
Ull regulerer sengens temperatur

Ull - den lune termostat

Til tross for at man i de fleste tilfeller bruker ull i kaldere klima, så er kanskje ull det eneste naturlige materialet som holder oss varme om vinteren og avkjølte om sommeren. Dette takket være luften mellom fibrene som gir ullens isolerende evne, og det faktum at fuktighet ikke trekkes inn i fibrene. Den tar ikke opp svettelukt, og ullen er en naturlig isolator.

Vi anvender utelukkende Virgin Wool. Ren og ny ull er trolig det mest hygeniske av alle naturmaterialer. Den holder deg varm i vinter kulden og kjølig i sommervarmen. Ull kan absorbere 30% av sin vekt i fukt damp uten å føles klam mot kroppen.

Vår ull og prosessen
Økologisk bomull er bra for sengens hygiene

Bomull - den triumferende

Med sin myke tekstur og mildhet mot huden, er bomull et foretrukket matrialet å benytte tett mot huden. Bomull er ideell for folk som lider av allergi, ettersom den kan vaskes i opptil 90 grader, og dermed bli vesentlige sterilisert. Bomull tåler i tillegg å bli hyppig vasket. Coco-Mat bruker kun sertifisert, økologisk høykvalitets bomull, som karakteriseres ved at de har lange fibre, og kan aborbere mer fuktighet uten å føles klamt mot kroppen.

Egenskaper og sertifiseringer
Kaktusfiber sørger for et godt sengeklima

Kaktus - ensom majestet

Kaktusens fiber har som egenskap at den krymper ved høy luftfuktighet, og ekspanderer ved tørt inneklima. Plantens fibre har kraftig tekstur og motstandskraft, og bidrar til å regulere fuktighet og ivareta et tørt klima, og overlever selv i ugjestmilde omgivelser.

Coco-Mat er først ute med å ta i bruk kaktusens sterke og utholdende fibre i sengebaser og madrasser.

Kaktusfibrene er anvendt som et fuktighetsregulerende lag i madrasser og sengebaser.

Om vår ull og merking
Dun isolerer og regulerer temperatur i sengen

Dun - skaperen av drømmer

Dun er verdens beste isolasjonsmateriale, og har en god evne til å absorbere og avgi fuktighet. Dun har lenge blitt assosiert med søvn som bringer oss i drømmeland fordi dun gir en følelse av noe som er lettere enn luft. Herlig mykt, med den egenskap at det lar luften sirkulere, samtidig som at temperaturen holdes stabil.

Produksjonen av kvalitetsdun starter med utvelgelsen av forhåndsvaskede råmaterialer. Det er vaskingen av råmaterialene som skaper grunnlaget for for å oppnå et voluminøst, infeksjons-og luktfritt, og allergivennlig fyllingsprodukt. Dette er avgjørende for komforten og varmeisoleringskapasiteten sluttproduktet oppnår. 

RDS sertifisering og dyrevelferd
Tre av sentvoksende eik og furu

Tre - varig venn

Fra mennesket tok sine første steg på jorden, har treet gitt oss verktøy, våpen og husly. Dette takket være treverkets allsidighet, styrke og varighet. Vi unngår å bruke noen form for kjemisk behandling, og på denne måten lar vi treets kvalitet og naturlige skjønnhet få leve videre.

 • Tang - havets skog

  Coco-Mat er den eneste madrass produsenten som beriker sine produkter med tang. Vi gjør det fordi tangen inneholder store mengder jod som vi vet dreper bakterier, parasitter og sopp, men også fordi tangen sakte frigir jod som kan bidra til å åpne luftveiene når vi sover.

  Les mer

 • Lin - avkjølende og ren

  Lin er et av våre eldste tekstiler, og daterer seg tilbake til 8000 før Kristus. I det gamle Egypt svøpte man inn sine faraoer i lin som et symbol på renhet, lys og rikdom. I den moderne tid har lin blitt verdsatt på grunn av sine avkjølende og rene egenskaper.

 • Lavendel - søt vuggesang

  En duftende busk, kjent for sin søte lukt og pleiende effekt. Lavendel er mye brukt i kosmetikk, parfymer, kremer og medisiner. Med sin forførende aroma er den mest kjent for sin beroligende effekt.

  Les mer 

1 av 3