Hva er egentlig naturlateks?

Hva er egentlig naturlateks?

Naturgummi: Fra treets tårer til din drømmeseng

Har du noen gang lurt på hvordan naturgummi utvinnes? La meg ta deg med på en liten reise fra den tropiske regnskogen til din behagelige seng!

Hva er naturgummi og hvorfor er det så fantastisk for madrasser?

Naturgummi kommer fra en melkeaktig hvit væske som vi tapper fra gummitreet (Hevea brasiliensis). De innfødte ved Ekvator kalte det "caoutchouc" som betyr "treets tårer" – ganske poetisk, ikke sant?

Litt moro med gummitreet

Visste du at gummitreet kan bli over 30 meter høyt? Når det er rundt 5-6 år gammelt, kan vi begynne å høste lateksen, den magiske saften som blir til naturgummi. Lateksen finnes i barken og samles i små bøtter etter at vi forsiktig skjærer snitt i treet – akkurat dypt nok til å få ut saften uten å skade treet. Snakk om å melke naturen på en skånsom måte!

 

Det skjæres snitt vinkelrett på lateksgangene, akkurat dypt nok til å tappe årene uten å skade treets vekst. Lateks samles i små bøtter. Eldre trær gir mer lateks, men slutter å produsere etter 26-30 år.

Tid til en dråpe naturfag

Naturgummi er laget av isopren, en organisk forbindelse, og består av lange sammenflettede kjeder av molekyler. Disse kjedene kan strekkes, men de spretter tilbake igjen – litt som en superhelt som alltid vender tilbake til sin opprinnelige form. Derfor er naturgummi så slitesterkt, rivesterkt og har fantastisk spenst.

Men vent, det blir bedre! Rågummien går gjennom en prosess som kalles vulkanisering. Dette knytter molekylene tettere sammen og gir gummien perfekt elastisitet og lang varighet. Resultatet? En madrass som ikke bare er superkomfortabel, men også holder i mange år.

Hvorfor naturgummi er vår heltekomponent i madrasser

Naturgummi gir ikke fra seg giftige gasser, og den oppfyller de strengeste OEKO-TEX STANDARD 100-kravene (Class 1 – trygt for babyer og småbarn). Foruten sin suverene slitestyrke og evne til å holde madrassen tørr og støvfri, har den også naturlige antibakterielle egenskaper. Sopp, midd og bakterier har rett og slett ingen sjanse i din Coco-Mat madrass!

Så neste gang du slår deg ned på madrassen din, kan du tenke på den lange reisen fra "treets tårer" til din perfekte søvn. Det er en liten bit av naturens magi, rett under deg.

God søvn:)

 

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.