Et godt sovemiljø for barn

Et godt sovemiljø for barn

 

Et godt sovemiljø for barn omfatter blant annet lys, lyd, temperatur og luftkvalitet, hygieniske forhold, material sikkerhet og riktig støtte for barnekroppen.  Vi har valgt ut fire faktorer som kan bidra til å skape et bedre sovemiljø for ditt barn, og redusere atopiske plager.

God hygiene

Enten vi vil det eller ei, har vi midd i våre senger. De små dyrene stammer fra edderkopper, og har åtte ben. Middallergi har de siste årene økt blant barn. Barn med atopiske sykdommer er spesielt utsatte for å få middallergi. 

Midd trives best ved 25 grader, og i hus med høy luftfuktighet (50-80%). 
Madrasser som ikke puster eller transporterer bort fuktighet, skaper enda større grobunn for bakterier og sengedyr. 

Temperaturen på barnerommet

Foretrukket sovetemperatur er ofte en subjektiv opplevelse. Har du vokst opp med å sove med vinduet oppe, er det dette du også foretrekker senere i livet. 

Når det er sagt, er vår erfaring gjennom 30 år med utvikling av senger og madrasser, at det er mer behagelig å sove i en romtemperatur på 17-20 grader. La vinduet stå på gløtt om natten eller luft godt før leggetid. 

 

Materialvalg

De fleste er klar over at syntetiske og kjemisk behandlede produkter er skadelig for miljøet. Ikke alle tenker på at det også kan ha helsemessige konsekvenser.

Velger du rene materialer som puster og regulerer fukt, ivaretar du et bedre soveklima og reduserer grobunn for midd og bakterier. Naturmaterialer som naturgummi, kokosnøttfiber, hestehår, ull og bomull har alle unike egenskaper som holder sengen tørr og mindre utsatt for bakterier og midd. 

Madrasser laget av ren naturgummi puster og inneholder ikke skadelige kjemikalier. Naturgummi er i tillegg naturlig antibakterielt så midd og sopp trives derfor ikke.

Er barnet ditt varmt om natten, vurder madrass som inneholder naturlige materialer som er temperatur regulerende, slik som kokosnøttfibre og ull.

Unngå beskyttelseslaken som inneholder plast. Dette gir et fuktig klima og gir grobunn for bakterier. 

 

Riktig støtte til kroppen

Barn skal ikke sove på madrasser som er for myke. Blir barnet liggende i en dump, kan dette være skadelig for ryggsøylen. En myk madrass gjør det i tillegg vanskeligere for et spedbarn å snu hodet til siden hvis de havner over på magen.

Barnemadrasser som inneholder en kombinasjon av naturgummi (som er elastisk) og kokosnøttfiber (som gir støtte), er behagelige og gir optimal støtte. 

 

Skrevet av: Betina R. Sollie - Franchisetaker & Daglig leder av COCO-MAT NORWAY

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.