Del 3 - Et hjertesukk fra en madrass selger

Del 3 - Et hjertesukk fra en madrass selger

Hvordan velge riktig seng?

Over de siste ukene har jeg produsert en 3-delt bloggserie der jeg har belyst en del vedtatte sannheter rundt hva som er en riktig madrass. Mitt siste innlegg og ord i denne "dyneløft" serien gir selvsagt mest mening om man leser innleggene sammenhengende. Jeg håper uansett dette vil gi deg en god veiledning til ditt neste sengekjøp.

 

Coco-Mat sine 7 SUBJEKTIVE kvaliteter

Her er avslutningsvis en opplisting av hva vi mener er syv subjektive kvaliteter som en seng bør tilby deg:

1. Det skal føles godt å legge seg ned på sengen
Følelsen du får av å krype opp i sengen, og tiden du nyter til du sovner er da du virkelig kjenner etter hvordan sengen tar imot kroppen, demper bevegelser og kjennes sval mot huden.

2. Det skal være godt å våkne i den
På samme måte som det skal være godt å legge seg, kan man i helgene nyte ekstra tid i sengen om morgenen. Det er da man kanskje har lengst våken tid i sengen til å kjenne etter. For oss som er småbarnsforeldre er gjerne sengen til mor og far gjerne der helgen starter for hele familien, og det er godt å ha litt ekstra plass til de små.

3. To personer må kunne sove godt i den
I dette ligger det at partnerene skal kunne velge madrass som passer for seg uavhengig av andre parten. Det er også svært viktig for søvnkvaliteten at madrassene absorberer støt og bevegelser uavhengig av hverandre, slik at partnerens bevegelser ikke vekker deg i løpet av natten.

4. Den skal ikke gi plager
Vi vil ikke påstå at sengen alene vil fjerne vondter du måtte ha i rygg eller nakke. Derimot kan feil seng potensielt forårsake plager du ellers ikke ville hatt enten med nakke/rygg, eller luftveier.

5. Den skal vare lenge
Du blir glad i sengen din, og en seng er en investering som skal vare mange år uten at kvaliteten forringes. Link til våre garantivilkår.

6. Den skal være pen å se på
Sengen er et av dine viktigste møbel. Ikke bare skal den kle rommet, men den skal rett og slett være innbydende å legge seg i hver kveld. Vårt design er tidløst og dempet, og ikke noe man kan imitere på et samlebånd. Du kan velge mellom mange variasjoner og stoffer, helt til full skreddersøm.

7. Den skal være bærekraftig produsert
Sist men ikke minst. Vi mener oppriktig at hvordan sengen er tilvirket og hva den er tilvirket av er en av de viktigste kvalitetene ved en seng. Vi mener det ikke lenger holder å sove godt, men vi skal kunne våkne med en ren samvittighet. 

 

Bærekraftig produsert

 

Det er viktig for meg å si at det er flere sengeprodusenter som er gode på å bygge seng, og det blir opp til deg å finne en du stoler på og ønsker å handle hos.

Ulike produsenter tilbyr ulike kvaliteter. Disse er i stor grad subjektive verdier, og spiller på følelser. Det bør vi selgere være åpne på, og ikke tilegne de objektive kvaliteter. Likefullt anerkjenner vi disse kvalitetene, og personlige preferanser og myke verdier skal definitivt tas hensyn til når en velger seng. 

Vi er forberedt på at vi ved å rette søkelyset mot bransjens salgsmetoder, vil også vi bli avkledd der Coco-Mat har vært for raskt ute med å konkludere eller tatt for enkel retorikk i bruk. Det er en naturlig konsekvens av å gi seg i kast med mytene og oppfordre til åpenhet. Jeg er overbevist om at det finnes studier som ikke vi har lest, og oppfordrer dere til å dele eventuelle vitenskapelige studier på søvn og senger med oss.

SLEEP WELL - LIVE BETTER  - SLEEP ON NATURE

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.