Hytte på fjellet

Borte bra men hjemme best?

I skrivende stund er det vinterferie, og som stadig flere nordmenn er jeg heldig og har tilgang til en hytte på fjellet familien kan koble av. Vårt vinterparadis er en familiehytte innerst i Grøndalen i Hemsedal. Her er det alltid deilig å være. Her tar vi oss tid til andre ting, får masse frisk luft, slapper av og sover lenge. 

Før jeg ble lidenskapelig opptatt av god søvn og gode senger, så hadde vi det som så mange andre; sengen vi hadde på hytta var ikke veldig god, og vi sov rett og slett ikke like godt som i sengen hjemme.

 

Ferie er topp - hadde man bare også sovet skikkelig godt...

 

Hytte på fjellet

Mine foreldre, som fikk hytta bygget i sin tid gjorde ting skikkelig, og fikk snekret nydelige senger tilpasset hvert soverom. Men, når det kom til valg av madrass så gjorde de som så mange andre, og valgte en fjærmadrass med skumgummi til alle sengene.

For våre 130 brede dobbeltsenger var denne løsningen spesielt dårlig. Fjærene gjorde den gyngende og instabil, og skumgummien gjorde den for myk og den ga heller ikke støtte til korsryggen. Bevegelser fra min mann forplantet seg over til min side av sengen, og vekket meg fra den viktige dype søvnen flere ganger gjennom natten. Vi følte vi måtte ut av sengen med en gang vi våknet, da den myke madrassen skapte spenninger i korsryggen som gjorde det ubehagelig å bli liggende.

Hytteseng

Du kjenner deg kanskje igjen; Madrassen dere sover på har vært den samme i 20-30 år, og kanskje arvet eller tatt med fra et annet sted. Eller ble det kanskje en rask løsning fra nærmeste lokale forhandler for å få madrasser på plass så dere kunne få hytta innflyttningsklar.

Så ligger du der, har fri og kan endelig hvile ut, men finner ikke rett posisjon. Du skifter stilling utallige ganger natten igjennom. Skulderen verker, du blir nummen i armen, hoften begynner å gjøre vondt, og du kjenner spenninger i ryggen. Du våkner stiv og støl, litt sur midt i ferien og tenker det skal bli deilig å komme hjem til en bedre seng. 

 

Vi nordmenn eier snart en halv million hytter og fritidseiendommer. Ingen bruker mer tid på hytta enn oss nordmenn, og vi tilbringer stadig flere netter i året i en seng som ikke gir oss hvile og nattesøvn vi trenger. 

 

Det bygges fremdeles mange store hytter til fjells og ved sjøen, men kappløpet om å ha den største og mest overdådige hytta er ikke lenger trenden. Fjellhytta har nå blitt noe mange etter hvert tar seg råd til, og en ønsker et samlingssted for hele familien der naturopplevelser og aktiviteter står i fokus. De mindre hyttene som legger til rette for dette har økt i popularitet siste årene. Hytta skal nå være et utgangspunkt og en base for gode turopplevelser, og disse aktivitetshyttene kombinerer det komfortable og det praktiske, det siviliserte og det ville.

Med fremveksten av slik type hytter, ligger snittstørrelsen på den norske hytta på 80 kvm. Det er derfor naturlig å velge plassbygde sengerammer og køyesenger for effektiv arealutnyttelse. Slike senger har tre lameller i bunn, og det gir gjerne en fastere sengebunn enn det vi sover på hjemme. Å ha en enkelt madrass er derfor ikke alltid tilstrekkelig om sengen skal la kroppen hvile ut etter en aktiv dag.

Sengelameller

 

Unn deg å sove godt - også på hytta

En oppgradering av hyttesengen trenger ikke koste en formue og er en god investering som vil vare livet ut. En god overmadrass kan gjøre underverker for en madrass som ikke fungerer optimalt. En god overmadrass kan gi deg den ekstra støtten til skulder og hofte som gjør at du finner komfortabel hvile natten igjennom. Du våkner uthvilt i en seng som gir deg velvære, og som du gjerne nyter døsig i en liten halvtime før du tar fatt på en ny dag.

Overmadrass til hytteseng

Vi har god erfaring med hva som er den beste løsningen for den typiske hyttesengen, og setter gjerne opp et forslag til deg basert på dine preferanser. Husk at spesialmål også er rimelig hos oss, og vi strekker oss langt for å komme eventuelle krav til skreddersøm i møte. Jeg setter gjerne av en time hvor vi kan  gjennomgå alle detaljer slik at vi kan bli trygge på at du får drømmesengen til din hytte. Her finner du mine kontaktdetaljer.

Her finner du par produkter som kan løfte opplevelsen av madrassen du allerede har:

Iviskos overmadrass gir deg en helt ny opplevelse av å sove godt på hytta. Kyriaki topper tar hyttesøvnen til nye høyder og lar deg sove på en sky av dun. 

 

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.