Sover du bedre med sjøgress i madrassen?

Sover du bedre med sjøgress i madrassen?

Sjøgress vokser på havets bunn og har i over flere år blitt brukt til mange ulike formål; slik som legemiddel, isolerende materiale eller som mat. Vi prosesserer den og strør den mellom noen av lagene i våre madrasser, fordi den har antibakterielle egenskaper, og fordi den sakte frigir salter som kan bidra til å åpne luftveiene våre når vi sover.

Tangen eller sjøgresset inneholder mange viktige ingredienser som er nyttige for oss mennesker. 3,6 millioner tonn produseres globalt, hvorav 300 000 forbrukes i japansk mat. Norge er blandt pionerene som dyrker og foredler tang. Mer enn 10 000 arter av tang er spiselige, og det er Nori-tangen du kjenner fra sushi.Sjøgress som vi benytter i Coco-Mat madrassene, ryddes og samles på bestemte greske strender hvor de eksisterer i overflod. Tangen samles for hånd med nett og spres ut på duker hvor de skylles med ferskvann for så å soltørkes. Når tangen er tørr, blir den samlet sammen, rengjort og sterilisert.  Den er så klar for å inngå i vår produksjon, der den blir spredt for hånd mellom lag av andre naturlige materialer.

Coco-Mat er den eneste madrass produsenten som beriker sine produkter med tang. Vi gjør det fordi tangen inneholder jod som vi vet dreper bakterier, parasitter og sopp, men også fordi tangen kan frigi salter som kan bidra til at vi puster bedre når vi sover.

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.