Gammel dame i seng

Skal jeg velge en myk, medium eller fast madrass?

Tre ting er overordnet når det kommer til valg av fasthetsgrad ved kjøp av ny seng: Sovestilling, kroppstype, og personlige preferanser. En ting er sikkert: Du vet ikke om fasthetsgraden er perfekt for deg før du har sovet i din nye seng noen netter.

Elastisitet og støtte

Når vi gir råd til våre kunder, så forsøker vi å komponere en seng som gir balanse mellom elastisitet og isometrisk støtte (horisontalt og vertikalt stabiliserende). Vi har tradisjonelt sett derfor ikke vært så glad i å ta i bruk begreper som 'fast' eller 'myk' da dette gir et forenklet bilde av følelsen vi ønsker å oppnå.

Under utvikling av vår nye serie rammesenger, kontentinentalsenger, og madrass kombinasjoner, så utfordret vi produktdesign til å kategorisere disse etter graden av fasthet. Vi så behovet for dette da vi nordmenn er opptatt av fasthetsgrad når vi skal velge seng. Dette er ment som en kjøpshjelp og en veileder, men altså ikke begreper vi mener er egnet til å kategorisere en Coco-Mat seng. Vi ønsker derfor alltid en dialog med kunde før kjøp.

Vi har delt inn vår nye serie kontinentalsenger, rammemadrasser og madrass kombinasjoner i tre kategorier:Core, Support, Comfort

  • Core - Fast til medium fast

  • Support - Medium fast til nøytral

  • Comfort - Medium myk og elastisk  

 

Men hva skal jeg velge, og hvordan hjelper dette meg?

Vel, valget mellom fasthetsgradene Core, Support, og Comfort handler i all hovedsak om din primære sovestilling, din kroppstype, og dine personlige preferanser. Det som er helt sikkert, er at det kan ta flere uker å venne seg til en ny seng. Selv om du prøveligger en seng i vårt søvnstudio så vil dette i beste fall gi en indikasjon på om kombinasjon mellom elastisitet og støtte er rett for deg.

En ny Coco-Mat seng

Det er nemlig slik at en madrass som føles supporterne i våken tilstand ikke nødvendigvis vil være det når vi sover. Grunnen til dette er blant annet at man under NREM3-søvnen (dyp søvn) mister spenningen i skjelettmuskulaturen og støtten til ryggraden blir borte (les gjerne mer om valg av seng i denne artikkelen). Vi har tatt konsekvensen av dette og tilbyr 101 netters fornøyd garanti.

Med vår 101 netters fornøyd garanti får du prøve den nye sengen hjemme før vi eventuelt justerer ved å vende madrass og/eller bytter overmadrass.

 

En skal bli glad i sin nye Coco-Mat seng

Så ta oss gjerne med på råd, og velg så den seng eller kombinasjon som du mener passer for deg basert på dette. Få sengen sendt hjem til deg, og gi deg tid til å finne deg til rette. Skulle du i løpet av de første tre månedene finne ut at du enten må bytte i en fastere eller mykere madrass, så tar vi innbytte uten verditap for deg. Vi gir oss ikke før du er 100% fornøyd!

 

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.